Den här valpkullen gör jag för att jag vill ha en ny hund till räddningshund och att tävla med och självklart som sällskap. Nessie själv är den helt klart bästa hund jag någonsin har ägt, (sedan 1983) Man kan verkligen göra  allt med henne. Lydnad, jakt, Bruks och räddning. Skulle jag gilla agility gick säkert det också. Hon är otroligt snabb i huvudet, arbetsvillig och lättlärd samtidigt som hon inte är undergiven eller för vek som jag har sett en del jaktisar vara.

Nessies förra kull blev väldigt rolig  med många bra blivande tjänste och tävlingshundar. En är utbildad narkotikahund, två har börjat sin utbildning till räddningshundar, en lydnadshund och en har börjat bruks och lydnadskarriären, Dom blir 2 år nu. Att jag valde Baccus beror på att jag gilla hans pappa Odin, dvs SJCH TJH(rh) Vassruggens Vade Brand, (tyvärr är han lite för nära släkt med Nessie) Men framförallt blev jag kär i sonen Baccus när jag träffade honom i Danmark.

Han är en otroligt social, orädd och arbetsvillig hund. Han hade aldrig varit i en ruin förut men sprang upp och ner i den som om han aldrig gjort annat. Lillhusse Marcus gick omkring i en miljöbana och han skuttade glatt med på balansbommar, däck och gungor. Jag har träffat Baccus syster som också hon är väldigt arbetsvillig och trevli.. Hon har påbörjat sin lydnadskarriär. De andra syskonen bor i Tyskland där mamman bor och de är uppfödda.

Länk till Valparnas stamtavla

http://www.k9data.com/pedigree.asp?ID=581503

 

 

 • Baccus

  Baccus är ju ung men har redan visat sig på arenan. Han har startat ett Working test med 1:a Hp och gjort ett helt lysande MH prov. Hans ägare Ann-Charlotte Bengtsson säger att han går från klarhet till klarhet och i vår
  kommer han att starta på jaktpov.
  Nu är det vår och som han har startat! Ett WT där han kom tvåa, ett inofficiellt jaktprov, 1:a pris och provbäst, och idag 9 maj, 1:a pris i Nkl officiellt jaktprov. Vilken pappa valparna har.

 • Nessie

  Nessie har ju varit med ett tag. Hon har förstapris och vinst i lkl 2, upflyttad till hkl sök, 2:a ökl viltspår och framförallt deltagit i ruinsök i två VM. Hon blev fyra i sitt första SM och SM-vinnare 2013. Förra året blev hon även årets räddningshund. Hon är Sveriges första Räddningshundschampion med hittills 5 cert och med placeringar i de flesta starterna både i Sverige och utomlands. Hon har startat 16 gånger i ruinsök eller ytsök och har placering i 13 starter varav 8 vinster. Där vi har misslyckat är tyvärr VM men det ska inte Nessie lastas för utan mina nerver som kraschade helt. Vi jobbar på det!!
  Vi har dessutom kontrakt med SWIFT-styrkan som jordbävningsekipage och Uppsalapolisen som efterforskningsekipage för försvunna personer.

Jag har ultraljudat Veterinären sa "6,7, många valpar" Det kommer finnas några att välja på. Nessie var en mycket bra mamma förra kullen.

Jag förväntar mig att valparna blir mycket arbetsvilliga och livliga dvs mycket stor motor samtidigt som jag tror att de blir samarbetsvilliga, nyfikna och sociala. Ingen av föräldrarna visar aggressioner mot andra hundar eller några konstiga rädslor. Båda är helt skottfasta.

De blir förmodligen inte så stora, med mörkgul eller rödaktig päls. Båda föräldrarna är snygga, proportionerliga hundar, kanske inte enligt utställningsdomare men korrekta som arbetshundar.

Kontakta oss eller Ann-Charlotte Bengtsson http://www.retrieveandrescue.se/