2013

Det här året blev riktigt roligt. Vi är ju med i SWIFT-styrkan. Jag klarade min läkarundersökning och fystest bra och Ri-helgerna gick bra, likaså funktionskontrollen som vi gjorde på våren.
Första IPO-R tävlingen var i Lidköping i april. Claudia och jag åkte ner tillsammans och bodde i en liten,  liten stuga. När vi drog ut bäddsoffan var rummet fullt. Lördagen blev mycket lyckosam för oss båda. Jag och Nessie vann ytsöket med 291p, tog vårt tredje cert och blev räddningshundschampion. Claudia och Simca blev trea och uppflytt till klass tre i ruinsök.
Söndagen gick det också bra, Nessie och jag "bara" två efter Ann-Charlotte och Odin. Claudia och Simca återigen uppflyttningspoäng.
En genomlyckad helg.http://http://www.lidkopingbk.se/Sparade%20dokument/IRO%20Testing%20Event%20results%20130413.pdf
Nästa tävling var Timrå, Runsök med vinst och nytt cert. Vi avstod ytsöket, Nessie löpte och var ganska okoncentrerad och vi hade Danmark helgen efter.
Där hade vi en jättetrevlig helg. Thomas och Rasken följde med och vi tog en tur ut till havet. Ann-Charlotte och Marcus kom  och bodde i stugan bredvid. Helgen blev lyckad med vinst på ytsöket och trea på ruinsöket. Vi svenskar ägde!!
Sommaren ägnade vi åt några läger, riesenlägret och ett räddningsläger i Danmark. Självklart blev det en härlig vecka i Tyskland med besök hos dotter, hästtävling och ridning.
Direkt efter Danmark åkte vi till Umeå och RI-helg.
Hösten var verkligen fulltecknad. anågonting nästan varje helg.
Det största var väl ändå VM i Holland. Ja inte tävlingsmässigt för vår del. Nessie skötte sig bra men jag var en katastrof. Underkänt på söket för första gången någonsin och en befogad utskällning av domaren.
Vi avslutade tävlingsåret i stor stil i Karlshamn med tvåa och cert i ruinsöket slagna med 1 poäng och vinst med cert i ytsöket, Full pott på söket 200p!!

2012

Nessie och jag är sedan ett år med i SWIFT-styrkan dvs Sveriges internationella räddningsstyrka vid tex jordbävningskatastrofer. 

Ulla tog en kull valpar på Nessie i våras. Pappan var Höghedens Quibble, det blev 10 fina valpar.

Sommaren ägnade vi åt att återfå formen. Och den kom tillbaka med besked. 
I september deltog vi i Räddningshunds-SM i Vårgårda. Vi vann!
I slutet av oktober tävlade vi IPO-R både ruinsök och ytsök, i Lidköping. Vi vann båda klasserna och tog två cert. Nu behövs ett cert till sen är Nessie Champion. Det blir målet nästa år. 

Hösten 2013 eller våren 2014 planerar jag att ta en egen kull valpar på Nessie, innan det blir försent. jag vill gärna ha en valp efter denna underbara hund som ger mig så mycket glädje.


Prisutdelning SM 2012

Nessie

Det blev en golden

Våren 2007 bestämde sig dottern att arbeta utomlands och mannen blev förflyttad till Västerås och bosatte sig i husvagn i veckorna. Vad skulle jag nu hitta på med min fritid som jag fram tills dess ägnat åt att köra dotter och hästar på träning och tävling?
Jag bestämde mig att skaffa en ny hund och ta upp jakten och kanske om det blev rätt hund också försöka med räddning.
Min förra hund var en underbar flathane, Dovehunters Banana Joe född -93, som jag var tvungen att ta bort redan när han var 7 år. Med honom gjorde jag mycket roligt. Vi tränade jakt och viltspår. Det blev några starter utan större framgång, men jag lärde mig mycket.
De stora framgångarna kom i brukset. Han blev brukschampion i spår och vi tävlade även elit rapport och elit sök.
Nåväl.. En ny flat ville jag inte ha. Jag hade hört mig för men det var alltför många flattar som fick konstiga autoimmuna sjukdomar och olika tumörsjukdomar. Jag började se mig om efter någon annan spaniel eller retriverras och föll pladask för golden ur jaktlinjer. Numera är det lättare (eller svårare) att hitta bakgrund och data hos hundar. Hunddatabasen är enorm.
Så småningom hittade jag fram till Vassruggens kennel.

Hon visade ganska snart vilket virke hon var av. Sjöodjur! Så Nessie var ett ganska självklart namn.

Vassruggens kennel

Vilka underbara hundar hon har Ulla Frisk från Sunne. http://www.vassruggen.se Vackra, välbalanserade och med motorn som man vill ha vilken gren man än vill hålla på med inom hundsporten. Okej då inte utställning men annars.
Man får av Ulla all den hjälp man vill ha med jakt och hunduppfostran. Vassruggens kennel har varje år ett sommarläger. Nessie och jag var med när hon var ett år. Jättekul att se syskon, mostrar och kusiner "in aktion", samma driv i alla. men man måste ha tummen i ögat på dem annars kan dom själva lite för mycket.

Nessie och brorsan Eros 1 år gamla

Räddning

Nessie är nu 3 år och har visat att hon är en fantastisk arbetshund. Vi tränar viltspår (ett andrapris i öppenklass än så länge), Tävlar skogssök ( uppflyttade till högre klass), vi har tränat  apportering och har varit med på två duvjakter. Men framförallt tränar vi och tävlar räddning. I maj klarade hon slutprov på den 1,5 år långa kursen. Liksom första och andra delproven klarade hon den med glans.
Första delprovet fixade hon i princip utan hjälp. Husse fick gå med henne eftersom jag gick på kryckor. Han har aldrig hållit på med räddning men det hade Nessie så det var inga problem. På andra delprovet arbetade hon helt lysande. Otroligt säkra markeringar och bra driv samtidigt som hon gick att styra. Allt gick rätt till. Slutprovet gick lätt som en plätt trots att jag blev nervös på slutet.
I juni åkte vi till Sundsvall för att testa IPO-R. Jag anmälde oss till både ruin och ytsök för att lära mig hur det gick till. Det visade sig vara riktigt kul. SM-poäng i båda klasserna. Vi har hunnit göra en B-tävling i ruinsök också. Den gick precis lika bra.
Nu väntar RHFU. (förarutbildning) i Skövde. Då är det främst jag som ska utbildas. Vi är anmälda till Räddnings-SM i Norrköping i september. Hoppas att vi kommer med. Det här är roligt.
Numera bär Nessie titeln Tjh-R. Vi klarade RHFU i Skövde med glans.
Sm gick även det över förväntan. Hon hade bästa sökbetyget i ruinen på söndagen. Lördagen tappade vi en figge. Vi hamnade på pallen men blev pga strul i sekretariatet av med medaljen på måndagen. Men vi kommer igen nästa år.

Träning i gamla ruinstaden Rosersberg som tyvärr är jämnad med marken. Nessie har hittat en figurant under stenblocken

Din rubrik