Lite fakta

Ann-Marie arbetar som högstadielärare i Tierp. Biologi är huvudämnet men undervisar även i svenska,engelska och livskunskap. Hon har varit Tierp trogen i 25 år(guldklocka).
Hennes stora intresse är djur och natur. Hundarna, katten, och hästarna fyller fritiden. Hon och hennes golden Nessie har utbildat sig till räddningshundsekipage och är numera kontrakterade hos MSB för internationell tjänst. De ingår i Sveriges SWIFT-styrka som kallas ut vid tex jordbävningar i framförallt Europa, Västasien och Nordafrika  Nessie fungerar även som eftersökshund både på fågel och klövvilt. Ann-Marie är aktiv inom jakten där hon har kurser i eftersök på vilt och även verkar som domare för viltspårhundar. 
i slutet på mars tar Nessie mammaledigt för att åter gå i tjänst runt midsommar.
Resor är också ett stort intresse. Nästa stora resa blir antingen till Afrika eller Australien.

Räddningskursen

Räddningskursen är något som Ann-Marie har drömt om i många år. Men varken tid eller hundmaterial har funnits. Nu fanns båda delarna. Hon har nu Vassruggens Unja Seljabrekka "Nessie" som är en härlig jaktgolden med mycket motor.
Det var en lång och omfattande utbildning. Målet med den var att få tillhöra den internationella styrkan som kan bli utkallade på stora katastrofer i världen.
Det är inte bara hunden som utbildas i att söka efter människor i rasmassor och ruienr utan förarna får också utbildning i både orientering och första hjälpen.
Utbildningen och alla prov gick över förväntan och Nessie kan numera titulera sig Tjh-R